Mokinė Urtė: "Po mūsų kursų - į "Bobbi Brown" vizažistų gretas!"

Kalbamės su prieš kelis metus mūsų profesionalius makiažo kursus Vilniuje baigusią Urte, kurį mokytis pas mus atvyko net iš pajūrio! Paklausta apie tai, ką ji mano apie mūsų kursus, sako: 

"čia ne Youtube pamokėlių žiūrėjimas. Ir ne savęs dažymas. Nemažai teorijos, ir labai labai daug praktikos. Baigusi Karolinos mokyklą jaučiausi pakankamai tvirtai ir pretendavau vienoje labai garsioje tarptautinėje kompanijoje dirbti vizažiste. Ir praėjusi konkursą - laimėjau! Manau, tai daug pasako."

Baigei pas mus profesionalius makiažo kursus, ar tai buvo pirmas žingsis tavo makiažo karjeroje, ar buvai kažką baigus iki tol? 

Su makiažu pradėjau draugauti dar studijuodama Vilniaus dailės akademijoje, vizualiojo dizaino specialybėje. Berods 3-čiame kurse turėjome reklaminės fotografijos paskaitas ir reikėjo sugalvoti kažką įdomaus, neįprasto. Pasirinkau modelio fotosesiją. Su kursiokėmis susitariau, kad jos pabus mano modeliais, ir per porą valandų susiruošus bei dar per keletą nufotografavus, mano akimis, išėjo tikrai neblogas rezultatas! Kursiokės buvo sužavėtos, prasidėjo nuolatiniai prašymai padažyti einant į vakarėlius, vėliau ir diplomų teikimo ceremonijai, tad "užsikabinau" už minties, kad gal tai yra tai, ko man visada reikėjo, trūko, kad gal vizažo specialybė vėliau taps mano pagrindine. Dar kelis metus padirbusi dizaino srityje, pajutau, kad mirk, griūk, noriu išmokti profesionaliai atlikti makiažą. Tuo metu susiklostė aplinkybės, kad galėjau tai padaryti, o va čia ir prasidėjo visas smagumas.

Kurią mokyklą pasirinkti? Spėju rinkausi kokį mėnesį :) Ir labai labai džiaugiuosi savo pasirinkimu! Iš tiesų sunku palyginti, kuo skiriasi Karolinos mokykla nuo kitų, nes niekur kitur nėjau mokytis, tačiau sudalyvavusi seminaruose, dabar galiu pasakyti kuo skiriasi. Požiūriu. Požiūriu į kokybę, į reiklumą, į tai, kas yra tinkama ir gražu, estetiška, atmosfera ir galimybėmis po mokslų. Kuri mokykla gali pasiūlyti tokią darbų gausą pabaigus mokslą? Darbą fotosesijose, televizijoje ir t.t.?

Kodėl pasirinkai mūsų mokyklą? Važiavai pas mus mokytis net iš Klaipėdos, ar gimtajam krašte neradai sau tinkamos mokymo įstaigos? Ar turėjome kokios nors teigiamos įtakos tavo karjeroje?

Rinkausi mokslus pas Karoliną dėl labai paprastos priežasties. Profesionalumo ir kokybės. Pripažinsiu, Klaipėdoj neradau nė vienos mokyklos, kuri atitiktų mano lūkesčius. Su visa pagarba kolegėms uostamiestyje pasakysiu, jog mūsų miestas, manau, neturi tokio lygio meistrų, kurie dirbtų ne tik proginių ir vestuvinių makiažų srityje, tačiau dirbtų ir su visoje Lietuvos Respublikoje (ir ne tik) pripažintais fotografais, mados žurnalais, dirbtų tarptautiniame lygmenyje. Kai rinkausi, kur mokytis, peržiūrėjau krūvą vizažisčių darbų. Akis tikrai palikau kompiuterio ekrane. Rasdavau prie ko prikibti (šiuo klausimu esu priekabi tiek kitam, tiek sau), tai šešėliai nelabai kaip padengti, tai akių formos iškreiptos, tai kontūravimas per stiprus. Aš ieškojau kitko. Ir radau! Pradžia buvo tikrai baisoka. Čia ne Youtube pamokėlių žiūrėjimas. Ir ne savęs dažymas. Nemažai teorijos, ir labai labai daug praktikos. Po kursų norėjosi dar ir dar! Visai kaip iš tos reklamos: kartą paragavęs negali sustot! Galiu net gi pasakyti, kas man iki šiol įstrigę galvoj. Reiklumas. Visos mokytojos buvo labai reiklios, nebuvo jokio saldžialiežuvavimo ir be reikalingų pagyrų. Jos visada būdavo laiku ir vietoje. Užtat pačios saldžiausios. Aš pati esu tokia, kuriai nuolat reikia įspirti į užpakalį, tad kiekvienas toks spyris, kad kažkur dar galėtų būti geriau, kažką darau ne taip - vertė pasitempti, dar labiau pasistengti. Visada iš pamokų išeidavau kupina pačių geriausių emocijų. Esu labai dėkinga už tai savo mokytojoms. Net ir dabar, atliekant makiažus, vis dar turiu prie ko prikibti pati, ir tyliai pagalvoju: "Dievaži, kaip būtų gerai, jei šalia stovėtų kuri nors mokytoja, ir pasakytų, ką darau ne taip". Meistre vizažistė gali vadintis, spėju, tik po gerų 5-rių aktyvių metų vizaži srityje. Ir nežinau kelintą kartą pasikartosiu - Karolina, prašau, atidaryk savo mokyklą ir Klaipėdoje! :) Baigusi Karolinos mokyklą jaučiausi pakankamai tvirtai ir pretendavau vienoje labai garsioje tarptautinėje kompanijoje dirbti vizažiste. Ir praėjusi konkursą - laimėjau! Manau, tai daug pasako. 

Kokį makiažą vertini pati? Kas tau labiausiai patinka šiame darbe?

Vizažisto darbas iš tiesų yra labai atsakingas ir kruopštus. Ir tikrai nepameluosiu, pasakydama, jog ir sunkus. Tiek psichologiškai tiek fiziškai. Šiame darbe turi turėti pojūti. Neužtenka vien tik įdirbio, tačiau reikia ir talento. Bet ir su talentu yra taip, kad nedirbant - nieko nebus. Sunku rasti tą aukso viduriuką. Vis dėl to, tai darbas su žmogumi, o dažniausia klientė yra moteris. Visi žino, kad  su moterimis tikrai nėra lengva :) Kiekviena labai skirtinga, su savo norais, vizijomis, charakterio subtilybėmis. Ir prie kiekvienos moters, merginos reikia prisitaikyti, rasti tą kontaktą, suprasti, kas jai patinka ir tinka. Labiausia šiame darbe vertinu klientės šiltus žodžius, šypseną. Tai yra didžiausia dovana ir pats didžiausias "kaifas" šiame darbe. Man asmeniškai labiausiai patinka makiažas, kuris yra neperspaustas. Manau, moters veido bruožų nereikia perdarinėti. Nėra negražių moterų. Jos visos gražios. Makiažas tik priemonė tą grožį dar labiau pabrėžti, išryškinti privalumus. Gal viena turi putlias ir gražias lūpas. Kodėl nepabrėžus jų? Kitos be proto gražūs skruostikauliai ir t.t. Tad vertinu makiažą tokį, kuris paryškina moters grožį, bet jo nesudarko. Nepaverčia "štampu" ar Instagram'ine lėlyte. Daugiau galiu pasakyti, kokie makiažai man nepatinka.

Kuo užsiemi apart makiažo atlikimo?

Vizažas yra mano hobis, mano antraeilės pareigos, bet ne mažiau svarbios nei pirmaeilės. Be makiažo toliau dirbu dizainere. Tiksliau prieš kelis mėnesius grįžau į šią sritį. Tad smagu, kai galiu dirbti du mėgstamus darbus, abu jie susiję su kūryba, bet vienas daugiau susijęs su daiktine ir vizualine aplinka, o kitas - su žmogumi. Bet abu labai susiję tarpusavyje, kad ir kaip keistai tai skambėtų.

Grįžti