Interviu su makiažo kursų profesionalams studente Egle

Apie makiažo kursus vienos svajoja ilgai, kitos iškart ir kryptingai siekia savo svajonės. „Carolina Make Up School“ studentė Eglė Matvejeva dėl jų dvejojo net dešimt metų, tačiau baigusi 2 mėnesių kursus profesionalams, gailisi, kad neišdrįso išbandyti savęs profesionalių makiažų srityje anksčiau. Šiandien su Egle kalbamės, kodėl pasirinko kursus mūsų mokykloje ir kaip jai sekėsi tobulėti šioje srityje.

Koks buvo Tavo santykis su makiažais iki kursų profesionalams?

Makiažais aktyviai domėjausi nuo paauglystės, kadangi turėjau probleminę odą ir norėjau išmokti idealiai paslėpti veido trūkumus. Išlavinus įgūdžius ant savęs, pradėjau dažyti ir drauges, kurios dažnai manęs klausdavo, kokia skaisčios odos paslaptis? O visa paslaptis – makiažas. Pradėjus kilti karjeros laipteliais darbe, norėjosi ne tik rengtis stilingai, bet ir mokėti dailiai bei saikingai pabrėžti savo bruožus kasdien. Užsirašiau makiažo sau pamokoms pas meistrę Jekateriną „Carolina Make Up“ studijoje ir tai buvo graži pradžia mano dar didesnės meilės makiažo paslaptims. Ir toliau darydavau makiažus draugėms, bet širdyje visada norėjau išmokti ir sužinoti daugiau, pamatyti profesionalų naudojamas technikas ir priemones.

Su kokiu tikslu ėjai į „Carolina Make Up School“?

Norėjau išmokti makiažo pagrindų, gauti teorinių žinių. Domino įvairūs makiažo stiliai ir technikos, vyresnių moterų makiažo subtilybės. Žinojau, kad tai bene vieninteliai kursai Lietuvoje, kai pamokas veda net kelios patyrusios vizažistės. Tai yra tikrai didelis privalumas, kadangi kiekviena turi savo žinių bagažą. 

Kodėl pasirinkai būtent šią makiažo mokyklą?

Asmeninės pamokos pas Jekateriną man labai patiko ir buvo be galo naudingos. Kaip minėjau, jau žinojau, kad kursus „Carolina Make Up School“ veda kelios dėstytojos. O pats pagrindinis tikslas buvo gauti kuo daugiau praktikos. Šie makiažo kursai profesionalams turi pamokas, sudarytas tiek iš teorinės dalies, tiek iš praktinės. 

Kaip sekėsi mokytis kursų metu? Ar pasiekei norimų rezultatų baigusi kursus? Kiek jautiesi patobulėjusi?

Pradžioje nebuvo lengva, nes per trumpą laiką gavome daug informacijos. Bet mokytojos nuostabios, skatino viską rašytis ir kelti klausimus pamokų metų, todėl visos žinios per praktines pamokas susidėliojo į „stalčiukus“. Baigus kursus suprantu, kad mokytis reikės visą gyvenimą, bet tai ir žavi, kad nėra vienos teorijos, nėra vieno tinkamiausio ir geriausio braižo ar technikos. 

Mus mokino atrasti savo stilių ir mokėti pajausti žmogų, suprasti estetikos principus, tad gavau įkvėpimą mokytis ir tobulėti toliau. 

Bet tuo pačiu matau, kad mano klientės su atliktais makiažais tapo dar gražesnės ir laimingesnės, visgi kursai tikrai duoda daug naudos.

Koks bendras įspūdis susidarė apie mūsų kursus, studiją, mokytojas?

Kursai yra puiki pradžia siekti profesionalios karjeros. Karolina Taraškevič-Bethel yra didžiausia įkvėpėja, kuri žavi savo profesionalumu ir paprastumu. Tokios yra ir mokytojos – paprastos, profesionalios ir linkusios padėti bei patarti kiekviename žingsnyje. Dviejų mėnesių užteko įgyti praktinėms ir teorinėms žinioms. Labiausiai vertinu visas mokytojas, kurios dėstė skirtingas temas ir pasidalino savo paslaptimis bei mėgstamiausiomis kosmetikos priemonėmis. 

Ko palinkėtumei dvejojančioms, ar profesionalaus makiažo pasaulis yra skirtas joms?

Aš dvejojau dešimt metų ir dabar tikrai gailiuosi, kad neišdrįsau išbandyti savęs labiau profesionaliame amplua anksčiau. Dabar ši veikla, kuri vis dar yra labiau mano hobis nei darbas, teikia man tiek džiaugsmo, kad aš tikrai savęs dažnai paklausiu, kodėl tiek ilgai laukiau. Geriau išbandyti nei dvejoti, net eigoje atėjus supratimui, kad visgi profesionalus kelias ne tau, išmoktos žinios bus puikiai pritaikomos sau gyvenime. Manau, dauguma moterų neįvertina, kokia stipri yra makiažo galia. Net makiažas kasdienis ir visiškai minimalus makiažas tikrai priverčia moterį pasijusti geriau ir labiau savimi pasitikėti.

Ar po kursų pradėjai darbuotis šioje srityje? Kokie buvo Tavo tolimesni žingsniai? 

Turiu nuolatinį darbą visiškai nesusijusį su grožio industrija ir neplanavau tapti profesionale makiažo meistre, bet svajojau susikurti savo klientų ratą, kad ir toliau galėčiau mėgautis šia veikla. Ko aš galbūt nežinojau prieš kursus, yra tai, kad visos baigusios, turi galimybę praktikuotis dirbant su fotografais, madų šou ir netik. Ilgainiui supratau, kad neužteks tik žodinių rekomendacijų, visi nori pamatyti darbų nuotraukas, todėl baigus studijas susikūriau „Facebook“ ir „Instagram“ profilius – „Eglės Makiažo Studija“. Socialinių medijų galia tikrai didėlė. Tai man yra neplanuotas, bet labai širdžiai mielas etapas.

Grįžti